Saturday, July 16, 2011

Just married!

Rinie dah kawen dengan kucing siam yang selalu datang rumah tu...ibu cakap dari semalam tah berapa kali round. Will update their pics later...*malas* hehe

Monday, June 20, 2011

Boyfriend Rinie



Haa...nampak...siamese kan tu?? Dia duk ngintai rinie depan sliding door, pukul 2 pagi okay...haha kalau Rinie suka yang ni saya terima je...hehehe

Saturday, June 18, 2011

Flashback

video
29 January 2011

Dulu masa diorang kenit2 excited nak diorang cepat besar. Haa...sekarang dah besar gedabak rasa nak furballs jadi kecil balik. *Doraemon...pinjam pintu suka hati boleh? Aku nak balik ke bulan January..hehe* 

Video ni dah simpan lama, tapi tak de masa nak haplod...kononnya nak edit dulu. Dah kata pemalas kan. Peram je la dalam folder. Hihihi

Thursday, June 16, 2011

WT.....Fish!!!



video

I try to record video shiro main air, fill up the pink basin with water and put shiro aside. Then going back to my room to take handphone and take this video...but...it's end up like........$#%^$ shiro pee dalam tu!!! shiro!! memang la your fur become yellowish je, buruk betul perangai...heeee...

shiro: hehehehe...*muka tak bersalah*

me: suka buat hal kan!??

shiro: ala tak tahan...gomenne~!!! hehehehe

Wednesday, June 15, 2011

Male cat for mating

Rinie still on heat...adehhh! Mana nak cari male kat ni? kat petshop semua mahal2, ada petshop tu pula kucing-kucing dia banyak yang sakit mata and bulu tak semenggah. Cari kat mudah.com yang free2 semuanya duduk jauh2 adoyaii...hari tu nampak kucing my neighbour, long hair cat, macam siamese, tapi tak tahu kucing siapa. Kucing tu main lalu lalang je depan rumah. Nak je catnap kejap bagi mating dengan Rinie, kira catch and release gitu...hikhikhik tapi kucing tu asal datang dekat je mesti lari. Lagipun dia outdoor cat, mesti banyak kutu. Hehehe

Sunday, June 12, 2011

Waiting list

There are soooooo many things that I want to buy for my furballs, will try my best to get it soon. Yeah!
But for this time being, I just need...
Number One
Cats' shoes
For female
And for male
Hihihi cute kan kan kannnn??

Number Two
Cats' Harness
The H-shaped Harness fits around the neck and under the forelegs. 
Number Three
Cat tree @ Cat scratcher
Number Four
Cat Shaver

Saturday, June 11, 2011

Baik beli Royal Canin!

Yesterday I went to Pet Lovers Centre, Mines. Looking for cat shaver! Nak tahu kenapa? Shiro dan Yuki dah besar. (Hehe tengok gambar pun tahu lah!) Sebabkan dah besar, both of them jadi nakal gila. Lari sana sini, buat sepah etc. But Shiro ni memang la kan, suka buat kotor, compare to Yuki yang lagi baik. Shiro suka celup tangan dalam mana-mana bekas yang berisi air (baldi, bekas air diorang, bekas pokok ibu) then dia kacau-kacau. Mula-mula tak percaya ibu cakap, sekali tu ternampak dia duk kacau2 air dalam baldi. Lepas tu bulu yang putih senanglah bertukar kuning. And dia suka duduk atas lantai yang basah. Hish! Nak sental guna shampoo kucing pun dah tak guna dah. Kuning juga. So, cara terbaik untuk masa sekarang adalah shave bulu dia. Tapi harga cat shaver tu RM60++! Adoyaiii...baik la beli royal canin dan tentu kenyang furballs tu.

Setakat ni belum ada bukti shiro buat macam tu, sebab baru berkejar nak ambil hp nak record, shiro tak main air dah. EEeeeee....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...