Thursday, March 24, 2011

Shashin~!!!

Latest pics from adorable furballs~!!!
*chii-zu!*

Benefit of adopting cats, you don't have to buy accessories to decorate your home...they can be your decor item...hehehehe




But becareful of this behaviour!! *Hey stop it Yuki!!*
Feather duster laying on the floor


 *Shiro..nani o shimasu ka?*

Mommy Rinie!!!

 SMILE..hmmm..eeeyy smile lah Rinie! Haha

Finally Rinie's health record reach home - from kak Sue

Somebody who called 'gemok' gave it to me when i'm not in good mood...hahaha 
YEAYY!! thanks gemok!!

Friday, March 18, 2011

I want to adopt lions and tigers!

video
Sweetkan video ni? Saya suka sangat-sangat tengok. Ntah berapa kali ulang. Dari dulu lagi berangan nak bela lion and tiger. Serious ni bukan main-main ok. They are so cute!!! Tak kesah la diorang nak baham ke apa ke, janji dapat sentuh diorang. Baik kena baham dengan harimau atau singa dari kena baham dengan orang, ye tak? Hahaha...bila la dapat pegang macam that guy pegang all the fur things...lagi-lagi la dapat cuddle, hugs and kisses macam tu. So adorable! Tapi kat Malaysia mana boleh bela diorang. Hmm...*sedih*

Pernah saya terjumpa satu iklan kat Mudah.com. TIGER FOR SALE! tapi the next day tengok dah tak ada ads tu, kalau la boleh buy and adopt them * want more than one...okay. tamak*. Bayangkan kalau kita bela harimau atau singa kat rumah. Haaa...sure tak payah risau pencuri nak masuk ke apa. Buka je pintu luas-luas. Biarkan segala home theater, laptop APPLE, iPhone, duit dan lain-lain bersepah. Tak payah risau lah! Hahah...pencuri kalau dengar dia mengaum dah mengucap awal-awal kot. Hihi tau takut! Tapi kan tak larat la kot nak dukung diorang. Dapat naik atas diorang and jalan-jalan kat taman mesti cool giler...kan kan kan?? Hahahahaha....

Tapi tu semua angan-angan yang tak mungkin jadi kenyataan. Miracle miracle...poooffttt!!! Jadi la kenyataan...hehehhe ingat cerita Aladdin?? Jangan harap! Takpa lah. Since warna fur Rinie macam lion, anggap je la Rinie tu lion cub. Hehehehehe

Wednesday, March 16, 2011

Latest news!

Lama rasanya tak update blog ni..busy betul..furballs pun dah macam2 dah perangai dia...

Rinie: dia dah dapat adapt dengan environment kat rumah ni. Alhamdulillah...takda lah asyik   menyuruk bawah katil je. Manja betul sekarang. And also dah makan banyak sikit. Tapi still sikit kalau nak compare dengan kucing dewasa yang lain. Dia pun dah boleh main-main dengan anak dia, Yuki dan Shiro. Dah ingat balik kot tu anak dia. Haha...kalau Yuki dan Shiro menjerit laju je datang. Takut sangat orang cekik anak dia. Padahal peluk geram je...hihihi


Yuki: budak ni macam biasa, tahu pee kat lubang dalam toilet. Dah tak manja, tau nak melompat, terbang gaya bebas, lari pecut seratus meter and bla bla...dia dah makin gemok. Nak sama dengan Shiro dah. 

Shiro: Lebih kurang macam Yuki. Hyperactive!!! Rajin 'mengemas'...nozzle hair dryer di angkut ke mana saja dia suka. 

Shiro & Yuki: suka main kejar sama2 (include Rinie), protes bila tak dapat kuar dari cage lebih dari timing dia, tunggang terbalik bekas makanan, suka sepahkan pasir dia, tolong 'clear'kan barang atas meja and minum air dari bekas pokok my mum atas meja sambil 'cantikkan' daun pokok hiasan tu...notty kan?!! Bulu kat kaki and chest diorang makin kuning...huwaaa!! Kena cari bleach kat petshop dengan kadar segera!! haha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...