Monday, May 2, 2011

Rinie on heat!

video

Finally! Dapat juga haplod (upload) video ni, internet macam *tut* je lately ni. Huhu

Membesar dengan sihat!

Tengok la...yuki and shiro makin membesar. Ibu cakap dah tak comel dah. Haha. Takkan nak biar dia terbantut lak kan. Kang satu hal plak!

Port favourite yuki, window! Mengintai anak dara lalu.

Demok budak berdua ni, tak ada siapa yang kecik, dua-dua dah sama besar.

Ni kalau boleh nak masuk terus dalam bowl tu. Tak cukup cakap, nanti selam yuki dalam baldi terus. Hihihi

Rinie after bath. Wangi bau lavender tau!

Nyuruk!

Nyuruk apa, sebuk jilat bulu. Heee...hair dryer kan ada. Nak kering macam mana lagi?
Ubat cacing rinie, after vaccined Dr bagi untuk di makan 3 hari berturut2.

Ubat cacing pil.
Sebelum ni vet bagi dalam bentuk cecair. Tapi menurut pemerhatian vet tersebut, ubat cacing tersebut tak effective untuk semua jenis cacing yang boleh membiak dalam badan kucing. Tatau la apo namo cacing tu kan. Den tau cacing kerawit je. Hihihi. So sebagai pengganti, vet bagi jenis pil. Lebih berkesan katanya. Cara nak bagi makan, pegang tengkuk kucing anda, suruh dia nganga luas2. (Jangan harap dia nak buat! Ekeke) Apa lagi gunakan jari jemari anda yang mulus lagi gebu, buka rahang kucing, bagi dia ngap!! eh tak...sumbat la pil tu ke anak tekak, nanti dia telan la. Senang tapi susah. haa...camno tu? Kalau pandai handle sekejap je masuk dalam mulut dia. Saya ambil masa dalam 3-4 minit untuk bagi rinie makan for the first time. Then, less than 1 minute for 2nd time. So easy! Hehe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...